Páginas vistas en total

lunes, 22 de noviembre de 2010

Les AbellesDescripció de les Abelles
Insecte HIMENÒPTER de la família del ÀPIDS.
Vivint en un ordre social equilibradíssim per afavorir al major nombre d'individus, porten una vida molt activa. Al cap de la seva piràmide social està La Reina. També hi ha els abellots que són els mascles i, finalment, les obreres que són les més nombroses i tenen vàries funcions.
L'abella adulta és de color bru i té una grandària de 1'5 a 2 cm. El cos, recobert de pèls, està dividit en tres parts ben diferenciades: cap, tòrax i abdomen, i proveït d'un parell d'antenes que tenen la funció olfactiva. L'aparell visual consta d'un parell d'ulls grossos, compostos, i un parell d'ocel.les frontals que tenen per funció orientar l'animal quan el temps està ennuvolat. L'aparell bucal és de tipus xuclador. L'aparell volador està format per dos parells d'ales molt fines que els permeten desplaçaments molt llargs, de més de 12 kilómetres. L'abdomen de les famelles acaba en un fibló connectat a un aparell verinós. La picadura de l'abella és molt dolorosa i fins i tot pot arribar a ser perillosa. Només les obreres tenen glàndules de la cera i, sobre les potes posteriors, els òrgans de recollida de pol.len. durant l'estiu, el nombre d'individus de la colònia arriba al màxim, amb unes 60.000 obreres, uns centenars de mascles, uns quants milers de larves i una sola reina.Quan neixen les noves famelles fèrtils, la reina vella marxa, seguida per la meitat de les obreres aproximadament, i es forma un eixam que formarà un nou rusc. 
 

La durada de la vida de la reina és de 4 o 5 anys, les obreres moren després d'algunes setmanes i els abellots són eliminats per les obreres durant la tardor.
L'abella reina només és fecundada una sola vegada en tota la vida: durant la joventut, en l'únic vol nupcial, copula amb 4 o 5 mascles, i fa reserva d'esperma que dura la resta de la vida.
El sexe de les abelles ve determinat des de la posta dels ous. Els mascles neixen d'ous no fecundats, els quals són dipositats en cel.les mes grosses que les de la majoria de les famelles. Entre les famelles, momés algunes neixen en una cel.la reial i són alimentades durant tot l'estadi larvari amb gelea reial. En finalitzar el seu desenvolupament, aquestes seran abelles fèrtils o reines. La resta d'abelles, anomenades obreres, no són fèrtils, es desenvolupen en cel.les més petites i reben una alimentació normal.


Tota la informació la e tret de viquipèdia

No hay comentarios: